Andaz tuin Prinsengracht

Andaz tuin Prinsengracht

Ontwerp voor binnentuin bij Andaz Hotel Prinsengracht Amsterdam naar een concept van Marcel Wanders.  De voormalige Openbare bibliotheek Amsterdam (OBA) is getransformeerd in een lifestyle hotel waarbij de binnentuin fungeert als intermediair tussen twee panden aan Keizersgracht en Prinsengracht in hartje Amsterdam. De binnentuin maakt als groene enclave nu onderdeel uit van de beroemde tuinenreeks in de Grachtengordel van Amsterdam.

In de tuin zijn klassieke tuinelementen als berceau, prieël, trellis en sierhekwerk toegepast als dragende structuren voor bloeiende klimplanten. Een tuintapijt met bloeiende planten, siergrassen, bloembollen en bijzondere bomen, heesters en topiary van buxus geven deze verborgen tuin haar charme in alle seizoenen. De binnentuin is gerealiseerd als daktuinconstructie op een parkeergarage.

 

Opdrachtgever Aedes Real Estate

Concept & Design & Interior Marcel Wanders studio

Architect renovatie Kentie & Partners

Tuinarchitect marnix tavenier mxt landschappen

Projectmanagement Aedes Real Estate

Ontwerp 2011-2012

Uitvoering 2012 Copijn Utrecht

Comments are closed.