ZuyderWaert Magenta Heerhugowaard

Ontwerp voor 25 LEEFTUINEN in zorgcentrum Zuyder Waert te Heerhugowaard.
De opdrachtgever wenste uitdrukkelijk dat de tuinen een actieve bestemming zouden worden in het dagelijkse ritme van de bewoners. Zowel binnen als buiten het zorgcomplex is een tuinentour mogelijk. De reeks van tuinen omvat  12 huiskamertuinen, 4 seizoensakkers, een droomtuin, een nut&genoegentuin, een kleine-dieren-grote-mensen tuin, 3 entreetuinen, 2 boomgaardtuinen en ruige bloemenakkers in de groene schil rondom het complex. Noviteiten in het ontwerp zijn de doorloopvoliëre en de uitklapbare doorloopstal waarbij het konijn uit logeren kan bij de bewoners. Centraal thema in het tuinontwerp is “ontmoeting” tussen mensen, dieren & zintuiglijke  seizoensbeleving in de natuur.

locatie Heerhugowaard

ontwerper Marnix Tavenier

opdrachtgever Omnizorg

ontwerp 2004/2006 (masterplan, inrichtingsplannen, beplantingsplannen, werktekeningen)

uitvoering 2007/2010 in fasen door Groenmeesters Heerhugowaard

Comments are closed.