Tuin Vondelstraat Amsterdam in uitvoering

Voortuin Vondelstraat Amsterdam MXT landschappenTuinontwerp Vondelstraat 39-41 Marnix Taveni

 

Het karakteristieke pand Aan de Vondelstraat bevat de Historische loge van de Vrijmetselaars VSA.  Na de fraaie restauratie Deur Stadsherstel Amsterdam is Het Pand gesplitst in een kantoor en de VSA loge.   De fraaie horizontale belijning in de gevel komt terug in de tuinverkaveling met een gesplitste entree  naar nr. 39 en nr. 41.  Essentieel in het tuinplan is het creëren van maximale ruimtelijkheid met aanzicht op de prachtige gevel. De beeldbepalende Acaciaboom is zorgvuldig ingepast in het ontwerp. Een smeedijzeren hekwerk omlijst de tuin.  Het plantschema is opgebouwd uit opeenvolgende wit bloeiende beplanting als Japanse sierkers, sneeuwklokjes, maagdenpalm, viburnum, rhodondendrons, hortensia’s en helleborus. De achtertuin is opgebouwd als klassiek geterrasseerde tuin in 3 niveau’s en voorzien van een zaailing van de beroemde Anne Frank boom. 

Opdrachtgever: Stadsherstel Amsterdam Samenwerking voldaan VSA

Architect: Kentie & Partners Halfweg

Tuinarchitect: Marnix Tavenier MXT landschappen Haarlem

Ontwerp: 2013

Aanleg: Wieringen Prins 2014

 

 

 

Comments are closed.