Stadzicht Rotterdam

Stadzicht maquette ZwarteHond

Op dit moment werk MXT landschappen in samenwerking met DeZwarteHond aan een inrichtingsplan rondom de geplande nieuwbouw op Stadzicht in Rotterdam. Stadzicht is een jonge buitenplaats uit de jaren 20 waarbij het oorspronkelijk hoofdhuis niet meer aanwezig is.  De huidige buitenplaats bevat een fraai parkbos, bosvijver en veenplas en grenst aan het instellingenterrein van Laurens uit de jaren 70. De geprojecteerde nieuwbouw vormt de verbindende schakel tussen deze gebiedsdelen en betekent een impuls voor renovatie van deze groene parel in Rotterdam.  De aangepaste hoofdstructuur bevat een nieuwe routing gecombineerd met een robuuste waterstructuur, aanplant van nieuwe bomen en versterking van de stinzeflora op deze buitenplaats.

 

 

Architect: DeZwarteHond – Bart van Kampen

Landschapsarchitect: MXT landschappen – Marnix Tavenier

Opdrachtgever: Stichting Laurens

Ontwerp: 2013-2014

 

Stadzicht_hoofdstructuur Landschap

Stadzicht impressie nieuwbouw DeZwarteHond

Stadzicht_referenties Landschap

 

Comments are closed.