Allium BV Broek op Langedijk

  • Allium BV terreininrichting
  • Allium BV terreininrichting
  • Allium terreininrichting
  • Allium BV terreininrichting
  • Allium terreininrichting
  • Allium BV ontwerp  terreininrchting
  • Allium BV terreininrichting
  • Allium terreininrichting
  • Allium terreininrichting
  • DSC_8759
  • Allium terreininrichting

Terreininrichting rondom nieuw hoofdkantoor van Allium BV, een zaadveredelingsbedrijf in Noord Holland. De formele structuur van het hoofdgebouw is in het terreinontwerp doorgezet met een dubbele as waarbij het parkeren zijdelings is georganiseerd, uit het zicht van de entree. De locatie is zowel een hightech kassenlandschap met bollenschuren als een open polder met zware klei, wind en ruime vergezichten.

Het gebouw wordt ingekaderd door een groene schil van hagen, bomen en groene oevers die de nieuwbouw verankert in het landschap en zorgt voor enige luwte. Het tuinelement is beperkt tot een entreetuin waarbij het ui-motief als beeldmerk voor het bedrijf vrije vertaalt is een patroontuin met buxus, sieruien en siergrassen. Strakgeschoren gazons voorzien van een bollentapijt en een mixedborder met grootschalige toepassing van siergrassen en heesters zorgen in voor & najaar voor een uitbundige seizoensdynamiek.

.

Opdrachtgever: Allium BV – Groenmeesters

Tuinarchitect: marnix tavenier mxt landschappen

Ontwerp: 2010

Realisatie: 2011

Comments are closed.