Tripolis, binnentuinen Nikon Europe Amsterdam

  • Nikon Tripolis patio 1 MXT
  • Nikon patio 2
  • Nikon detail boomring patio 2
  • MKA-Renovatie Hoofdkantoor Nikon Europe-foto Moriko Kira  Architect

Ontwerp voor 2 patiotuinen en 3 dakterrassen in Tripolis gebouw te Amsterdam als onderdeel van renovatie hoofdkantoor Nikon Europe BV. Patio’s en dakterrassen zijn ingericht als gebruiksruimte tijdens pauzemomenten. Binnentuinen zijn gerealiseerd als daktuinconstructie op parkeergarage. In patio 1 zijn de zitranden rondom de boomeilanden uitgevoerd in beton met op maat gemaakte ringelementen middels een projectmal. In het voorjaar bloeit hier de Prunus Yedoensis, een Japanse sierkers afkomstig uit het thuisland van NIKON. In patio 2 is een schaduwtuin gemaakt met losse bamboe en varens met maagdenpalm en verspreide zitelementen. In beide binnentuinen is de groenstructuur los gelegd van de gevel in een bed van Japans split, met respect voor de architectuur en ruimtelijkheid van Aldo van Eyck, de architect van Tripolis.

 

 

Opdrachtgever: Nikon Europe BV

Architect renovatie en inrichting: moriko kira architect

Landschapsarchitect: marnix tavenier mxt landschappen

Projectmanagement: Stone 22, Paul Nijhout

Ontwerp: 2012

Uitvoering: Van der Tol ism Concretus (betonelementen)

Comments are closed.